INDRUMARI CRESTEREA PUILOR




PUII DE VINZARE DE O ZI,
 
VINZARI ENGRO
PRIMIM COMENZI
Multumim de increderea acordata 






OFERIM MATERIAL INFORMATIV
PENTRU
O MAI BUNA PRODUCTIE IN OGRADA.
VA UREZ MULT SUCCES.

--Reproducerea puilor prin incubatie  
Randamet convenabil  ??
pentru mica ta afacere 


 



APA SI CONDITIILE DE MEDIU

Calitatea apei si a furajelor, accesul facil la hrana si apa, asigurarea unei temperaturi potrivite a mediului ambiant sunt elemente care asigura pasarilor conditiile necesare pentru un consum optim. Temperatura in hala influenteaza sporul zilnic, conversia furajului si in final rentabilitatea seriei. Ventilatia are de asemenea un rol important deoarece asigura reglarea concentratiei de oxigen, a continutului de gaze daunatoare, umiditatea aerului si temperatura. Foarte importanta este si asigurarea unui program de lumina corespunzator


Orice pui, indiferent de specia din care face parte, este extrem de sensibil; cea mai mica problema de hranire, de manipulare sau de sanatate poate fi fatala organismului nou nascut si, adesea, cauzele mortii puilor pot ramane neelucidate.

In cazul specific al puilor de gaina, cele mai frecvente cauze ale mortalitatii in primele saptamani de viata sunt legate de manipularea defectuoasa sau excesiva, de hrana neadecvata, de lipsa apei in cantitate suficienta sau de lipsa unei surse adecvate de caldura.

Manipularea defectuoasa sau excesiva se refera la situatiile in care persoana care ingrijeste puii ii poate rani accidental ridicandu-i de la locul lor sau ii poate stresa cu prezenta prea insistenta. Multe persoane comit aceasta greseala, pentru ca nu au suficienta experienta in cresterea puilor de gaina si, intrucat puii sunt "mici si dragalasi", se intampla adesea sa fie atinsi, mangaiati, luati in palma prea des, ceea ce devine un stres pentru pui si ii poate fi fatal.

Hrana adecvata pentru un pui de gaina consta in piureuri de cereale macinate si amestecate cu putina apa, pana la consistenta ideala (un piure nici prea tare, nici prea moale, cu urme de grunji de cereale, dar nu prea mari); daca hrana este prea consistenta puiul se poate ineca, daca este prea moale si prea fina, puiul nu poate ciuguli normal si nu se satura.

Apa este esentiala pentru puiul de gaina, si trebuie sa se gaseasca la indemana si la discretie, mereu proaspata si schimbata atunci cand se murdareste de resturi de mancare; resturile de mancare ramase in apa se altereaza foarte repede si pot cauza toxiinfectii alimentare fatale puiului de gaina.
Foarte important
Caldura este vitala pentru viata puiului de gaina; in lipsa mamei, acesta nu are posibilitatea de a se incalzi sub aripile protectoare ale acesteia, asadar persoana care are grija de pui trebuie sa se asigure ca puiul de gaina are la dispozitie un loc calduros, cu o temperatura constanta de cca 30 de grade Celsius, ferit de curenti reci de aer. O temperatura cu 3-4 grade sub acest ideal poate fi fatala puiului de gaina in primele saptamani de viata.



PUII DE VINZARE DE O ZI,
 
VINZARI ENGRO
PRIMIM COMENZI
Multumim de increderea acordata 

Vaccinul sii 
Caldura o garantie pentru sanatatea puilor  100 %






--Pui crescuti in libertate la tara.
  Virsta de o saptamina  





PUII DE VINZARE DE O ZI,
 
VINZARI ENGRO

PRIMIM COMENZI

Multumim de increderea acordata  

 --Puii crescuti la tara,,,
 --Virsta de doua saptaminii -- 

 

 ---Incubatoarele complet automatizate -
este closca cu puii de aur- 




                  
--Grija mare cu igena incubatorului--
--Daca vrei sa scoti puii--
!!sanatosii 100% 






PUII DE VINZARE DE O ZI,
 
VINZARI ENGRO
PRIMIM COMENZI
Multumim de increderea acordata  




Un comentariu: